Advertorial

Ce rase sunt mai predispuse la boli dentare?

Prevenirea tartrului cu ajutorul curățării cu ultrasunete a dinților

Aproximativ unul din opt câini suferă de boli dentare. Cele mai frecvente includ placa dentară, tartrul, gingivita și parodontita. Este posibil ca proprietarii să nu observe întotdeauna toate simptomele, dar totul începe cu respirația urât mirositoare a câinelui. Prevenirea și igiena orală adecvată sunt importante.

Veterinarii au investigat care sunt rasele de câini cele mai predispuse la boli dentare. Unele rase sunt predispuse la boli dentare, adesea din cauza formei gurii (de exemplu, foarte înguste sau strâmte). Printre aceste rase se numără cele cu fața plată și rasele mici, care cântăresc mai puțin de zece kilograme.
1

Yorkshire Terrier, Caniche

Câinii din rasa caniche au de patru ori mai multe șanse să sufere de probleme dentare în comparație cu rasele mixte.

2

Pugs Cavalier King Charles spaniol

Rasele de câini puternic modificate genetic și cele cu nasul turtit prezintă un risc de până la 1,25 ori mai mare.

3

Windhunde, Whippets, Bulldoggen

Riscul de boli dentare și gingivale este de aproape trei ori mai mare în cazul ogarilor și al buldogilor.

Simptome alarmante și prevenirea inflamației

Primele simptome sunt minore și includ respirația urât mirositoare, durerile de dinți, salivarea excesivă, plescăitul sau mestecatul în gol. Numai aceste simptome ar trebui să vă alerteze asupra faptului că dinții câinelui dumneavoastră nu sunt în ordine. De asemenea, proprietarii ar trebui să fie atenți la infecții, deoarece acestea pot fi transmise cu ușurință de la un câine bolnav la proprietar. Infecția este cel mai frecvent transmisă prin salivă.

Inflamația dintelui
Inflamația dintelui este foarte dureroasă și duce la pierderea dinților. De asemenea, parodontita poate pune în pericol organele corpului, iar bacteriile provenite din inflamație pot pătrunde în sânge. De asemenea, poate duce la insuficiența organelor la animalele mai în vârstă. De asemenea, proprietarii de câini ar trebui să fie atenți la infecții, deoarece acestea pot fi transmise cu ușurință de la un câine bolnav la proprietar prin infecție cu picături. Infecția este cel mai frecvent transmisă prin lătrat, lins sau îmbrățișare.

Placa dentară
Placa dentară se acumulează pe suprafața dinților și reține bacteriile și reziduurile alimentare. Placa dentară poate fi îndepărtată mecanic la domiciliu, folosind o periuță sau un aparat de curățare cu ultrasunete. Dacă placa dentară nu este îndepărtată, aceasta se mineralizează sau se întărește și se formează tartrul pe dinte.

Tartrul
Tartrul irită și deteriorează gingiile. Gingiile sunt înroșite, umflate, pot sângera și este posibil să fie sensibile la presiune.În plus, câinii cu tartru au o respirație urât mirositoare foarte intensă.Îndepărtarea mecanică a tartrului este esențială pentru a preveni alte boli.

De ce este sănătatea dentară atât de importantă pentru câini?

Pe lângă exercițiile fizice regulate, o dietă adecvată, periajul frecvent al dinților și o rutină zilnică distractivă, sănătatea dinților câinelui dumneavoastră este, de asemenea, extrem de importantă. Îngrijirea corespunzătoare a dinților câinelui dumneavoastră previne apariția cariilor dentare, previne diverse boli dentare și întărește dinții sănătoși ai micului dumneavoastră animal de companie.

Microbi

Bacterii

Paraziți

Cu toate acestea, în gură există nenumărați germeni, bacterii și microorganisme care alcătuiesc flora bucală a câinelui. În condiții normale, această floră orală este în echilibru, iar câinele rămâne activ și sănătos.

O igiena orală adecvată pentru câini din confortul casei d-voastră

Așa cum am menționat deja, ar trebui să periați dinții câinelui dumneavoastră la aproximativ 1-3 zile. Pentru aceasta puteți folosi o periuță de dinți pentru câini și o pastă de dinți pentru câini. Spălați dinții câinelui dumneavoastră în același mod în care vă spălați pe dinții dumneavoastră. Începeți într-o parte, la baza dintelui și curățați până în cealaltă parte.  Curățați atât partea superioară, cât și inferioară.

De ce ar trebui să spălați pe dinți câinele acasă?

Poate vă întrebați de ce nu ar trebui să lăsați îngrijirea dentară a câinelui dumneavoastră în grija unui profesionist. Există câteva motive importante.

1) Pe de o parte, o vizită la veterinar pentru curățarea dinților implică în mod natural un anumit efort. Va trebui să vă faceți o programare de două ori pe lună și să vă acordați timp pentru drum și pentru întregul tratament.

2. Un tratament regulat de igienă dentară efectuat de un specialist este asociat și cu costuri corespunzătoare.

3. Mulți câini se tem de călătoria cu mașina sau de medic. Nu este necesar să îl expuneți de fiecare dată pe micul dvs. prieten la această îngrijorare și nervozitate, iar acest lucru poate avea chiar un efect negativ asupra sănătății sale.

4. Și, probabil, cel mai important aspect este că tratamentul de curățare dentară la veterinar are loc în timp ce câinele este sub anestezie. O astfel de anestezie este asociată cu riscuri mari, mai ales atunci când este vorba de un patruped mai în vârstă sau bolnav.

Anestezia poate duce la complicații sau chiar la moartea animalului.

Care sunt avantajele curățării dinților cu ultrasunete?

Cea mai simplă, mai eficientă și mai nedureroasă igienă dentară pentru câini este posibilă prin utilizarea anumitor ajutoare. Dispozitivul de curățare a dinților pentru câini cu ultrasunete este un produs inovator nou pe piață.

Cu un aparat de curățare cu ultrasunete puteți îndepărta următoarele:

  • Placa dentară
  • Discromiile
  • Tartrul dur
  • Placa dentară dintre dinți
  • Bacteriile

Dispozitivul poate face distincția între dinți și gingii și se oprește automat când atinge gingiile. Întreaga procedură este nedureroasă pentru câine.

Efectuarea igienei dentare la domiciliu nu numai că scutește câinele de stres, dar și de anestezie.

Preț special dacă comandați acum!

MiDent, furnizorul Truesonic, a fost de acord să ofere clienților noi o reducere specială.

Obțineți până la 34% reducere atunci când comandați acum! Acesta este cel mai mic preț pe care miDent l-a oferit vreodată!

Este ușor!

Dacă sunteți un proprietar de câine responsabil, aceasta ar putea fi cea mai bună investiție pe care ați făcut-o vreodată pentru câinele dumneavoastră! Achiziționați-l astăzi și spuneți adio respirației urât mirositoare și tartrului!

Experiențe ale proprietarilor de câini

Recenzii ale clienților

4.69
Bazat pe 29 recenzii
5
79%
23
4
14%
4
3
3%
1
2
3%
1
1
0%
0
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
I****
Sunt absolut incantata. Am cumpărat de la tine un aparat de curățat cu ultrasunete TRUESONIC, pentru femeia mea, care are deja 13 ani, și o inimă boln...Mai mult
Sunt absolut incantata. Am cumpărat de la tine un aparat de curățat cu ultrasunete TRUESONIC, pentru femeia mea, care are deja 13 ani, și o inimă bolnavă, adică o problemă cu narcoza. Avea dinți groaznici, adică tartru. I-am curatat singur dintii de tartru si numai datorita produsului tau. Multumesc inca o data.
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
P***
Suntem absolut încântați de truesonic! La 13 ani, Frieda noastră este o pacientă cu risc ridicat și, mulțumită curățătorului tău de dinți, acum are di...Mai mult
Suntem absolut încântați de truesonic! La 13 ani, Frieda noastră este o pacientă cu risc ridicat și, mulțumită curățătorului tău de dinți, acum are din nou albi strălucitori și inflamație a gingiilor care s-a vindecat într-o zi! Grozav!!!
E** E****
Bună ziua, sunt foarte mulțumit. Mi-am spălat câinii pe dinți am un 4r și un 13r. Cel de 4r unul bine dar cel de 13r unul. Acolo mereu mă enervam când...Mai mult
Bună ziua, sunt foarte mulțumit. Mi-am spălat câinii pe dinți am un 4r și un 13r. Cel de 4r unul bine dar cel de 13r unul. Acolo mereu mă enervam când îi răzuiam, dar acum super nici nu-i deranjează sunetul👍.
A***
A sosit azi si suntem incantati.. functioneaza excelent.. inca de la prima utilizare!!
T****
TrueSonic să îndepărteze tartrul din dinții câinelui meu. Aparatul mi-a depășit așteptările. Pot doar sa recomand.
H****
Chiar este!!!! totul a dispărut într-o oră. Doar o schimbare senzațională. De necrezut. Pentru mine, 1 pentru școală. Nu ezitați....
R*****
Satisfacție totală, după două zile tartrul a dispărut
a****
Mulțumit, piatra a mers grozav
m*****
Nu prea aveam încredere în el, dar funcționează foarte bine.
P****
pachet pierdut de transportator
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
J**
Mi-aș fi dorit să fi știut mai devreme despre acest produs. Îl folosesc pe mine și am cumpărat un alt accesoriu pentru mustața noastră. Cel mai bun lu...Mai mult
Mi-aș fi dorit să fi știut mai devreme despre acest produs. Îl folosesc pe mine și am cumpărat un alt accesoriu pentru mustața noastră. Cel mai bun lucru de pe piață pentru curățarea tartrului în afara cabinetului lui DH. foarte recomandat!
I**
Dispozitivul a reușit să îndepărteze petele negre de pe dinți. Chiar funcționează.
P***
În mod normal nu fac recenzii, dar astăzi trebuie să fac o excepție. Am fost foarte sceptică când l-am comandat, deoarece poți obține o mulțime de pro...Mai mult
În mod normal nu fac recenzii, dar astăzi trebuie să fac o excepție. Am fost foarte sceptică când l-am comandat, deoarece poți obține o mulțime de produse similare și nu au niciun efect. După prima utilizare, temerile mele s-au topit și sunt doar supărată că nu l-am comandat mai devreme.
K*******
Aparat de curățat foarte funcțional, sigur, ușor de manevrat, puternic. Este nevoie de exercițiu pentru a face câinele să tolereze faptul că trebuie s...Mai mult
Aparat de curățat foarte funcțional, sigur, ușor de manevrat, puternic. Este nevoie de exercițiu pentru a face câinele să tolereze faptul că trebuie să aibă ceva în gură cu care să se ocupe, este ideal dacă a fost deja obișnuit cu igiena orală. Lucrați foarte ușor, nu împingeți, dispozitivul funcționează pentru noi. Nu se generează căldură, care ar fi neplăcută, deci este sigur și pentru smalțul dintelui, iar acesta se oprește când intră în contact cu gingia, deci câinele nu este rănit de curățare, este sigur. Bineînțeles, dacă câinele are gâturile dentare expuse, trebuie să aveți grijă acolo.
L****
A fost o luptă, dar dinții din față au fost curățați. Se poate auzi puțin sunetul, dar odată ce este atașat de dinte, este nevoie să te obișnuiești.
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
H***
Testat și funcțional
S***
Nu mi-a venit să cred, dar chiar funcționează.
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
J***
Am unul acasă pentru mine și acum am cumpărat unul pentru cei doi câini ai noștri, cu accesorii suplimentare. Cel mai bun produs care mi-a salvat un a...Mai mult
Am unul acasă pentru mine și acum am cumpărat unul pentru cei doi câini ai noștri, cu accesorii suplimentare. Cel mai bun produs care mi-a salvat un act atât o vizită la igienistul dentar, cât și pentru veterinar.
K*******
Eram îngrijorată că aș putea să o rănesc pe spaniola noastră, dar dispozitivul abia se aude, iar micuța este obișnuită să i se curețe urechile, așa că...Mai mult
Eram îngrijorată că aș putea să o rănesc pe spaniola noastră, dar dispozitivul abia se aude, iar micuța este obișnuită să i se curețe urechile, așa că îl poate ține. Cu siguranță este mai bine decât să fac anestezie pentru mine!
J***
Am folosit-o timp de o săptămână până acum, a fost o luptă, dar doi dinți sunt complet curați. Câinele trebuie să se obișnuiască cu el și încet-încet ...Mai mult
Am folosit-o timp de o săptămână până acum, a fost o luptă, dar doi dinți sunt complet curați. Câinele trebuie să se obișnuiască cu el și încet-încet se descurcă.
R****
super produs
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
K****
Am fost îngrijorat că dispozitivul de curățare a dinților cu ultrasunete ar putea fi dureros sau incomod pentru câinele meu, dar în cele din urmă am f...Mai mult
Am fost îngrijorat că dispozitivul de curățare a dinților cu ultrasunete ar putea fi dureros sau incomod pentru câinele meu, dar în cele din urmă am fost plăcut surprins. Câinele meu pare mai fericit, iar dinții lui par mai sănătoși.
D*****
Poștașul nu a livrat pachetul și l-a trimis înapoi! Am așteptat acasă toată ziua. Sper să îmi trimiteți din nou pachetul, sunt foarte interesată de ap...Mai mult
Poștașul nu a livrat pachetul și l-a trimis înapoi! Am așteptat acasă toată ziua. Sper să îmi trimiteți din nou pachetul, sunt foarte interesată de aparatul de curățat.
Z*****
livrat în 2 zile la oficiul poștal, totul în ordine
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
t****
Am încercat-o doar pentru scurt timp, dar a îndepărtat piatra. Voi încerca mâine cu un alt dinte. Curățarea poate dura mai mult, dar rezultatul merită...Mai mult
Am încercat-o doar pentru scurt timp, dar a îndepărtat piatra. Voi încerca mâine cu un alt dinte. Curățarea poate dura mai mult, dar rezultatul merită. Este nevoie doar de un câine bun și ascultător.
I****
Incredibil! funcționează perfect. Petele de pe dinții chihuahua-ului meu au dispărut
K*******
Am un câine pretențios care nu mă lasă să îl spăl pe dinți. Dar se pare că se descurcă mai bine cu un aparat de curățare a dinților cu ultrasunete de ...Mai mult
Am un câine pretențios care nu mă lasă să îl spăl pe dinți. Dar se pare că se descurcă mai bine cu un aparat de curățare a dinților cu ultrasunete de casă. Este foarte eficient și rapid, ceea ce îmi economisește mult timp și bani pe care altfel ar trebui să îi cheltuiesc pe vizite la veterinar.
TrueSonic curățător de dinți cu ultrasunete pentru câini photo review
d******
În sfârșit, câinele meu are o respirație bună și dinți sănătoși
D*****
Dispozitivul funcționează cu adevărat cu ultrasunete și este plăcut de utilizat.