Your Cart

Gură acoperită de mască: afectează purtarea aparatelor de respirație sănătatea dentară?

Acoperirea gurii și a nasului cu o mască sau cu un dispozitiv de respirație a reprezentat o realitate de zi cu zi pentru timp de aproape doi ani. În 2020, au apărut rapoarte despre fenomenul așa-numit gură acoperită de mască. Ce este acest fenomen și este acesta unul real?

Ce este fenomenul numit gură acoperită de mască?

Termenul de „gură acoperită de mască” a venit la noi din Statele Unite și reprezintă un set de afecțiuni bucale pe care unii le asociază cu purtarea măștilor și a aparatelor de respirație pentru perioade lungi de timp.

Aceasta s-a răspândit odată cu pandemia mondială a bolii de Covid-19. Oamenii au început să se protejeze de infecție purtând aceste măști, iar stomatologii au observat o creștere a anumitor afecțiuni.

Există o mulțime de informații despre acest fenomen, dar experții subliniază că aceste probleme sunt cauzate în principal de schimbările în obiceiurile noastre de îngrijire dentară și, de exemplu, de obiceiurile noastre de consum de lichide. Copiii, în special, au reprezentat un motiv de îngrijorare, dar chiar și în cazul lor, nu a existat o legătură directă între o sănătate dentară mai precară și purtarea dispozitivelor de respirație. Dimpotrivă, trebuie subliniat faptul că purtarea măștilor și a dispozitivelor de respirație este încă una dintre cele mai eficiente și mai simple modalități de a preveni răspândirea de Covid-19. Așadar, despre ce fel de probleme este vorba?

Manifestările fenomenului de gură acoperită de mască

Purtarea măștilor aduce unele schimbări în ceea ce privește comportamentele noastre. Persoanele care poartă o cagulă sau un dispozitiv de respirație inhalează și exhalează mai mult pe gură decât pe nas, iar acest lucru usucă gura. În mod similar, în raport cu perioada anterioară, am început să bem mai puține lichide pentru a nu fi nevoiți să ne scoatem masca de protecție sau dispozitivul de respirație. Nu în ultimul rând, un aparat de respirat întreținut în mod necorespunzător, care nu este schimbat suficient de des, poate, de asemenea, cauza probleme. Așadar, ce probleme specifice poate ascunde purtarea unei măști?

Mai puțină salivă și o gură uscată. Saliva are un efect de curățare și dezinfectare și protejează dinții carii, deoarece îndepărtează resturile alimentare și împiedică bacteriile în exces din a rămâne la nivelul gurii. Dacă nu există suficientă salivă, starea dinților se poate înrăutăți.

Respirație urât mirositoare. Acest lucru este, de asemenea, asociat cu uscăciunea gurii și cu o igienă orală deficitară. De multe ori, resturile alimentare pot rămâne la nivelul gurii și pot descompune bacteriile prezente. Acest lucru, printre altele, înrăutățește mirosul respirației, care poate căpăta un miros neplăcut

Probleme cu gingiile. Toate complicațiile menționate anterior pot duce, de asemenea, la iritarea gingiilor, care ulterior pot începe să sângereze și, de asemenea, gingivita își poate face făcută prezența. Din nou, această afecțiune este cauzată de dezvoltarea în mod excesiv a bacteriilor la nivelul gurii, ceea ce crește și cantitatea de placă bacteriană care irită apoi gingiile.

Incidența crescută a cariilor dentare. Mai puțină salivă înseamnă mai multe bacterii, ceea ce, la rândul său, înseamnă o posibilă incidență mai mare a cariilor dentare. Din punct de vedere statistic, incidența crescută a cariilor dentare poate fi legată și de faptul că, în timpul primului val al epidemiei, oamenii se temeau să meargă la dentist și, astfel, problemele netratate au dus la apariția cariilor dentare.

uvozovky

Un mesaj din partea igienistului dentar Jasmina

Nu uitați de vizitele periodice preventive la dentist și puneți accent pe o îngrijire dentară adecvată cu ajutorul unui igienist dentar.

Cum să scăpăm de probleme?

Nu uitați de vizitele periodice de prevenire a problemelor dentare și concentrați-vă asupra îngrijirii dentare adecvate cu ajutorul unui igienist.

Din fericire, nu este foarte dificil să prevenim problemele care sunt cauzate de fenomenul gurii acoperite de mască, iar remediul este în întregime în mâinile noastre. Ce principii ar trebui să urmăm?

Mai mult accent pe igiena orală. Bineînțeles, o tehnică de periaj adecvată, o periuță de dinți moale și mai multă atenție acordată periajului sunt indispensabile. Curățarea limbii va fi, de asemenea, utilă.

Folosirea apei de gură de mai multe ori pe zi. Nu doar pentru a vă împrospăta respirația, dar va permite de asemenea clătirea reziduurilor alimentare. Este indicat să folosiți apă de gură de mai multe ori pe zi și să folosiți ața dentară după fiecare masă. Nu trebuie să folosiți doar o periuță de dinți pentru a îndepărta resturile alimentare, ci trebuie să folosiți cu strictețe și ața dentară pentru curățarea spațiilor inter-dentare. Din nou, acest lucru va împiedica înmulțirea excesivă a bacteriilor aflate la nivelul gurii.

Nu uitați să consumați lichide și să evitați consumul de cafea și alcool. Ar trebui să ne asigurăm că bem suficientă apă curată, chiar dacă purtăm o mască sau un aparat de respirație. Acest lucru va ajuta la umezirea gurii și va încuraja producția de salivă.

O mai mare importanță acordată curățeniei dispozitivelor de respirație. Schimbați aparatul de respirație sau masca facială suficient de des. În cazul celor din pânză asigurați-vă că le spălați frecvent, aruncați-le pe cele de unică folosință după utilizare.

Set periuțe de dinți miDent

Periuță de dinți revoluționară cu 18.640 de perii din microfibră pentru o curățare perfectă chiar și a dinților sensibili.

Set periuțe de dinți miDent

Cele mai bune pentru dinți sănătoși.

Periuță de dinți revoluționară cu 18.640 de perii din microfibră pentru o curățare perfectă chiar și a dinților sensibili.

COMANDAȚI AICI CU 33% REDUCERE

Periuțele de dinți miDent
pentru un zâmbet perfect

O perie unică, cu un număr de 18.640 de peri de microfibră, care se numără printre cele mai profesionale periuțe de dinți de pe piață, datorită capului său dens de curățare.

Îngrijire modernă pentru dinți și gingii

Nu ratați articolele din lumea stomatologiei și recomandările pentru o îngrijire dentară eficientă. Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru, care include oferte speciale și cupoane de reducere.

sau urmăriți-ne pe rețelele sociale