Your Cart

Pasta de dinți – cum să o alegeți pe cea corectă?

După ce ați ales cea mai bună periuță de dinți, puteți să vă sprijiniți demersul de a obține dinți sănătoși și frumoși folosind o pastă de dinți potrivită. O pastă de dinți bine aleasă poate sprijini soluționarea unor probleme dentare. Știați că unele paste de dinți pot reduce riscul apariției cariilor dentare cu până la 30%?

Ce conține pasta de dinți?

Folosim pasta de dinți în fiecare zi, dar probabil că puțini oameni s-au întrebat vreodată care este compoziția acesteia. Așadar, ce am putea găsi pe ambalajul unei paste de dinți?

Până la 75% din volumul pastei de dinți este reprezentat de apă și alți agenți de hidratare.

Alte 20% reprezintă materiale abrazive. Aceste particule ajută la îndepărtarea mecanică a plăcii și a tartrului.

1-2% reprezintă diverși agenți de spumare, arome și coloranți. Printre aceștia se numără și agentul spumant SLS (laurilsulfat de sodiu), care poate provoca o reacție alergică în jurul gurii.

Nu trebuie să uităm nici de fluor. Această substanță are o influență semnificativă atunci când vine vorba de reducerea cariilor dentare. Cu toate acestea, acesta poate fi, de asemenea, problematic pentru persoanele mai sensibile, provocând forme variate și severe ale așa-numitei dermatite orale. Pentru astfel de persoane, pasta de dinți fără fluor este menită să amelioreze aceste simptome.

Care este cea mai bună pastă de dinți?

Există o multitudine de tipuri de pastă de dinți disponibile în prezent. Pastă de dinți de albire, pastă de dinți naturală, chiar și pastă de dinți fără mentol sau pastă de dinți specială pentru fumători. Care este diferența dintre ele?

Pastă de dinți pentru albire

Pasta de dinți pentru albire ajută la o mai bună îndepărtare a colorației dentare cauzate de consumul de alimente și băuturi mai închise la culoare (cafea, ceai negru, vin roșu, sfeclă roșie). În trecut, pasta de dinți pentru albirea dinților însemna practic același lucru cu pasta de dinți abrazivă, dar astăzi efectul de albire se obține prin adăugarea de enzime funcționale speciale sau chiar de concentrații mai scăzute de peroxid. Pe de altă parte, pasta de dinți abrazivă pentru fumători este încă o alternativă potrivită pentru cei care nu doresc să renunțe la fumat.

Pasta de dinți de albire reprezintă o completare excelentă a îngrijirii la domiciliu în cazul în care ați efectuat un tratament de albire a dinților în cabinetul stomatologic, deoarece aceasta poate prelungi perioada de longevitate a acestei proceduri.

Pastă de dinți pentru copii

Pasta de dinți pentru copii face de asemenea parte dintr-o categorie specială. Alegerea corectă în acest caz simplifică rutina de îngrijire a dinților copiilor. Poate fi folosită de copii încă de la primii dințișori, iar aceste paste de dinți se deosebesc de pastele de dinți convenționale în principal printr-un conținut redus de fluor.

Pastă de dinți naturală

Popularitatea produselor cosmetice naturale merge mână în mână cu un interes crescut față de pastele de dinți naturale. Pasta de dinți naturală nu ar trebui să conțină substanțe chimice care ne afectează sănătatea, cum ar fi agenți spumanți (în special SLS), agenți de albire, agenți de îngroșare sau arome. În majoritatea cazurilor, putem, de asemenea, să punem semnul egal între termenii pastă de dinți naturală și pastă de dinți fără fluor, deoarece fluorura de sodiu (NaF) devine periculoasă în concentrații mai mari. O pastă de dinți de casă pentru dinți albi, preparată din ulei de cocos și bicarbonat de sodiu, îndeplinește și ea această cerință.

Gel dentar

Gelul dentar și pasta de dinți diferă în primul rând prin natură. Cu toate acestea, există geluri dentare care sunt utilizate ca tratament fără clătire după o curățare convențională cu pastă de dinți. Un loc special merită apoi un gel pentru rădăcinile expuse ale dinților, care poate atenua în mod semnificativ problemele legate de dinții sensibili.

Cu toate acestea, chiar și cea mai bună pastă de dinți nu vă va ajuta să obțineți dinți frumoși dacă nu stăpâniți tehnica corectă de periaj. Prin urmare, acordați atenție nu numai alegerii pastei de dinți potrivite, ci și alegerii unei periuțe de dinți bune.

Periuțele de dinți miDent
pentru un zâmbet perfect

O perie unică, cu un număr de 18.640 de peri de microfibră, care se numără printre cele mai profesionale periuțe de dinți de pe piață, datorită capului său dens de curățare.

Îngrijire modernă pentru dinți și gingii

Nu ratați articolele din lumea stomatologiei și recomandările pentru o îngrijire dentară eficientă. Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru, care include oferte speciale și cupoane de reducere.

sau urmăriți-ne pe rețelele sociale