Your Cart

Sângerarea gingiilor reprezintă o problemă care afectează până la 70% din populația mondială. Din păcate, nu este o problemă marginală, ci adesea un simptom al gingivitei, care, dacă este neglijată, poate duce la boala parodontală. Care este tratamentul pentru gingivită și cum pot fi evitată sângerarea gingivală? Ce se întâmplă în cazul sângerării gingivale în timpul sarcinii?

Cum să recunoaștem simptomele gingivitei?

Gingivita dureroasă (gingivita) este adesea un precursor al parodontitei. Dacă este lăsată netratată, există riscul apariției unor probleme mai grave, care se pot termina cu pierderea dinților. Prin urmare, merită să acordați suficientă atenție gingiilor dumneavoastră. Care sunt simptomele gingivitei?

Gingii roșii și umflate, care se simt adesea moi și prezintă sensibilitate la atingere.

Adesea gingiile sângerează și au un miros neplăcut.

Gingivita este cauzată de bacteriile care se găsesc în placa dentară. Eliminarea deficitară a acesteia duce la înroșirea gingiilor, care luptă împotriva bacteriilor. Sângerarea de la nivelul gingiilor este, de asemenea, un fenomen concomitent.

Diabeticii, pacienții vârstnici, utilizatorii de contraceptive hormonale sau persoanele care sunt tratate cu corticosteroizi sunt deosebit de predispuși la gingivită. De asemenea, sunt expuși riscului și fumătorii, la care gingivita nu este neapărat asociată cu sângerări, deoarece nicotina contractă vasele de sânge. Din păcate, acest lucru nu este deloc îmbucurător, deoarece trecerea cu vederea a acestui semn de avertizare poate duce la rândul său neglijarea debutului acestei probleme și ulterior la apariția bolii parodontale.

Este inflamația întotdeauna cauza sângerării gingivale?

Sângerarea spontană a gingiilor se poate manifesta prin scuipat de sânge în timpul periajului, dar pot fi găsite și urme de sânge la mușcarea unui măr. Gingivita nu este întotdeauna cauza sângerării gingiilor. Cu toate acestea, este un semn de avertizare căruia merită să fiți atenți și să vizitați cât mai curând posibil medicul dentist pentru a discuta ce ajută la gingivita și cum să scăpați de sângerarea gingiilor.

Sângerările gingivale în timpul sarcinii sunt, de asemenea, frecvente, cauzate de modificări hormonale. În acest caz, periajul complet cu o periuță de dinți moale și utilizarea pastei de dinți special concepute pentru sângerarea gingiilor vor ajuta. Apa de gură pentru gingivita poate fi, de asemenea, un plus pentru îngrijire.

Unele persoane pot suferi și de sângerare a gingiilor atunci când se periează cu o periuță de dinți interdentară, dar cu siguranță acesta nu este un motiv pentru a opri curățarea mecanică a dinților și a spațiilor interdentare. Dimpotrivă, neglijarea îngrijirii în acest caz poate duce la o agravare a stării. Ceea ce funcționează pentru gingivita, pe de altă parte, este tehnica adecvată de periaj și utilizarea unei periuțe interdentare și de dinți adecvate.

Care este tratamentul pentru gingivită?

Gingivita dureroasă reprezintă o problemă extrem de frecvent întâlnită dar, din fericire, tratarea acesteia este simplă. De cele mai multe ori, este suficient să acordați o atenție mai mare periajului dentar, care elimină placa bacteriană și, astfel, bacteriile care provoacă inflamația. Secretul constă într-o tehnică de periaj adecvată, folosind o periuță de dinți moale cu peri denși, precum și o periuță inter-dentară și folosirea aței dentare. O apă de gură special concepută pentru gingivită sau o pastă de dinți cu un conținut mai mare de bicarbonat de sodiu pot fi, de asemenea, de ajutor.

Dacă problemele persistă, este o idee bună să aflați ce are de spus medicul dumneavoastră despre gingivită. Sângerarea spontană a gingiilor sau sângerarea gingiilor la periajul atunci când folosiți o periuță inter-dentară nu reprezintă un lucru normal, și poate duce la boli parodontale și la pierderea dinților în cazul în care este neglijată.

Periuțele de dinți miDent
pentru un zâmbet perfect

O perie unică, cu un număr de 18.640 de peri de microfibră, care se numără printre cele mai profesionale periuțe de dinți de pe piață, datorită capului său dens de curățare.

Îngrijire modernă pentru dinți și gingii

Nu ratați articolele din lumea stomatologiei și recomandările pentru o îngrijire dentară eficientă. Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru, care include oferte speciale și cupoane de reducere.

sau urmăriți-ne pe rețelele sociale